Kilenc hónapos kislányé lett az első facsemete

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Géhner Alexandra, Riz Levente és Krisztu Gábor kislányuk fáját ülteti a patakparton. A kis Zoé, keresztanyja, Géhner Csilla karján figyeli az eseményeket.

Krisztu Gábor és Géhner Alexandra 9 hónapos Zoé nevű kislányáé lett az a hársfa, amelyet ma, november 30-án délután ültetett el a család, Riz Levente polgármester közreműködése mellett. Az Ültess egy fát gyermekednek! akció keretében az önkormányzat minden kerületi újszülött számára fát biztosít, amelyet a család akár a házuk előtt vagy más, nekik kedves közterületen ültethet el.
Tavaly szeptember óta mostanáig közel nyolcszáz újszülött látta meg napvilágot Rákosmentén, közülük egy a kis Zoé. Övé lesz tehát a képen látható hársfa a Rákos-patak menti kerékpárút és a Szabadság sugárút találkozásánál. Az első, amelyet ebben a programban a nyilvánosság előtt elültettek. Hamarosan földbe kerül a többi, közel nyolcszáz csemete is.
Riz Levente emlékeztetett rá, az önkormányzat 2006 és 2010 között is intenzíven növelte a kerületi fák számát. Mindig annyi fát ültetve, ahányadik évet írtak éppen. 2006-ban 2006-ot, az utána következő években mindig eggyel-eggyel többet.
A Rákos-patak menti kerékpárút fölavatása óta nagyon kedvelt közlekedési útvonal lett. A mellette élők is örülnek neki. Például Szilágyi Antal gumis mester és felesége, akik a patak túloldalán, éppen az elültetett fával szemben működtetik a műhelyüket. Ez jól is jött a faültetőknek, mert kevésnek bizonyult a víz. Szilágyiné azonban – Rózsahegyi Péter ligeti képviselő közreműködése révén – szívesen segített a szomjazón. Szilágyiék máskor is megöntözik a közterületen lévő fákat, nem csak most, ezen ünnepélyes alkalom kedvéért adták hozzá a vizet.
A faültetési program keretében a kerület számos részén kerülnek földbe az új fák. Olyanok, amelyet az újszülöttek után nem a saját házuk el vagy annak közelébe kértek a szülők. Az eseményen részt vett Szabó Tiborné önkormányzati képviselő jelezte, hogy ezekből a fákból újult meg Rákoshegyen a Podmaniczky Zsuzsanna utca fasora is ebben az évben.