Ég Rákosmente adventi koszorújának első gyertyája

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Horváth Tamás alpolgármester helyére teszi a karácsonyfa csúcsdíszét

 

Sok érdekesség színhelye volt tegnap, november 26-án a Fő tér. Délelőtt helyezték el karácsonyfát, amely ezúttal is lakossági felajánlásból került a helyére egy Bulyovszky utcai polgár jóvoltából. A díszítés ezúttal Horváth Tamás alpolgármester nevéhez kötődik, Petrőczy Dániel, rákoskeresztúri önkormányzati képviselő közreműködésével.
Délután felgyúltak a karácsonyfa égősorai, ünnepi fényű hátteret adva az öt órakor kezdődött adventi ünnepségnek. Advent (úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt, december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig, január 6-ig tart. Advent első vasárnapja egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.
A Fő téren először a kerületi egyházak képviselői köszöntötték az ünnepet, majd Fohsz Tivadar alpolgármester meggyújtotta a szép és hatalmas adventi koszorú első gyertyáját.
A készülődés, az várakozás időszaka december 3-tól 24-ig adventi vásárral folytatódik a Fő téren. Érdemes lesz oda kilátogatni.     

\"\"

Petrőczy Dániel és Horváth Tamás a színes gömböket akasztja föl

 

\"\"

Énekkel köszöntik az adventet papok, képviselők, egybegyűltek

Váradi Eszter felvétele

\"\"

Fohsz Tivadar meggyújtja az első gyertyát az adventi koszorún

Váradi Eszter felvétele

 

\"\"

Ragyognak a fények a kerület karácsonyfáján. Sokan már tegnap este megcsodálták.

Váradi Eszter felvétele