Többen csatlakoznak a házhoz menő ingyenes hulladékgyűjtéshez

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Az utolsó pet palackok a gyűjtőbe. Penderikné és Turcsánné is megfogadta Nagy Anikó bíztatását. Kérvényezték a képviselőnél, hogy őket is vonják be az ingyenes, házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésbe őket.

 

Nagyon valószínű, hogy sok műanyag flakont és tejes dobozt már nem visz Penderik Tamásné a Kistanya utcából a Derkovits téri szelektív hulladékgyűjtő szigetre. Novemberi lapszámunkban olvasott a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési lehetőségről a kerületben, amely egyebek mellett a szomszédos Sági utca 11-ben is kitűnően működik. Szomszédasszonyát, Turcsánné Krajcsovics Mónikát is érdekli a dolog. Azóta fel is vették a kapcsolatot a körzet képviselőjével, Nagy Anikóval, aki már megtette a szükséges lépéseket.
– Nagyon jól jönne nekünk ez a lehetőség – mondja Penderikné. – Három gyerek mellett sok pet palack, kartonpapír kerülne a szemétbe, sőt az üres üvegek is hamar összegyűlnek. Most még elhordjuk a szelektív gyűjtők valamelyikébe. Szervezni kell a szállítást, mikor melyik esik útba, oda visszük. A szomszédasszonyommal, s másokkal is összedolgozunk a környéken. Három gyerek mellett ésszerűen kell élni. Ha itt lesz a gyűjtő zsák, kényelmesebb lesz az életünk.
Nagy Anikó maga is két gyereket nevel, tudja, hogyan lehet takarékoskodni a családban. Szeretné minél többek számára hozzáférhetővé tenni e család- és környezetbarát rákosmenti szolgáltatást, amelyet David McCall, kerületi vállalkozó munkája révén vehetnek igénybe a társasházak, és a családi házak lakói.
Idén kísérleti jelleggel zajlik a gyűjtés, de mint Horváth Tamás alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, a jövő évben szélesíteni fogják a kerületi lakók hozzáférését. Mindenki a képviselőjén keresztül kapcsolódhat majd a programba.