Valódi véradás Rákosmentén a katasztrófavédelmi gyakorlat keretében

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Valódi véradás Rákosmentén a katasztrófavédelmi gyakorlat keretében
 
 
(Ez egy katasztrófavédelmi gyakorlat! Gyakorlatunk forgatókönyve egy, a valósággal teljes mértékben megegyező helyzetre épül, de kitalált helyszíneken.)
 
A mai napon a Középső Peremvidéken ismeretlen okok miatt lezuhant az Oberon mesterséges hold. Súlyos károk keletkeztek Otoh Gunga városban, megszűnt az áramellátás és az ivóvíz-szolgáltatás, nincs internet és nincs elegendő midiklorián. A helybéli lakosok tömegesen megindultak a sértetlenül maradt Coruscantba, ahol már az összes kórház megtelt.
 
Az esemény fizikai jellemzői miatt Magyarországon nincs szükség óvintézkedésekre, ugyanakkor ténylegesen önkéntes véradási akcióra hívjuk fel a 18 és 60 év közötti lakosokat! Jelentkezni lehet egész nap az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben illetve a Magyar Vöröskereszt által kihelyezett véradóhelyeken.
 
A mai napon 10.00 és 15.00 óra között a XVII. kerületi lakosok véradásra az alábbi intézményben jelentkezhetnek:
 
Budapesti Gazdasági Főiskola
Külkereskedelmi Főiskolai Kar
1165 Budapest, Diósy Lajos utca 22-24.
 
Kérjük, hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját és eredeti TAJ kártyáját.
 
Kérjük, ne telefonáljanak! További információk elérhetőek a www.katasztrofavedelem.hu és a www.ovsz.hu honlapokon.
 
Amennyiben a katasztrófavédelmi gyakorlat miatt szeretteikkel, családtagjaikkal, barátaikkal feltétlenül kapcsolatba akarnak lépni, erre a célra csak az SMS küldést használják! Katasztrófák esetén telefonhívásaikkal blokkolják a hálózatot, ezáltal akadályozzák a készenléti szolgálatok tevékenységét!
 
 
Budapest, 2011. november 21.
 
Sajtó és Kommunikáció
Rákosmente Önkormányzata