Sebestyén Dávid művésztanár kiállításán

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Sebestyén Dávid képeivel

 

Sebestyén Dávid József művésztanár festményeiből rendezett kiállítás tekinthető meg az Erdős Renée Ház Kávézójában.
Sebestyén Dávid egyéni kiállítása áttekintést nyújt az eddigi alkotói életpályájáról.
A képek között sétálgatva, megállva, gyönyörködhetünk az élet egy-egy pillanatában úgy, ahogy a művész megállítja az időt egy percre, amely a képein teljesedik ki. Ennek a kiállításnak üzenete van. Ugyanis Dávid képei, az életről alkotott benyomásait, impresszióit tükrözik. Annak a csodáját, ahogyan felfedezi a tájaknak, a tárgyaknak a szépségét és ezeknek pillanatnyi hatását a művészre, aki mindezt továbbadja a nézőknek, a képekben gyönyörködőknek. A kiállításon kiállított 20 képből báj, erő és eredetiség sugárzik.
Vannak itt ceruzarajzok, akvarellek és vegyes technikával készített alkotások. Ezek a képek beszélnek, mert élnek. Ezért késztetik a látogatót megállásra és gyönyörködésre, hogy átgondolja az élet különböző mozzanatait, és megtalálja benne a szépséget.
Láthatunk csendéleteket, gondolkodó embert, kézről és emberi hátról készült tanulmányokat, önarcképet és fóti tájat is. Nagyon vegyes témájú és színes kiállítás bemutatva a művész hozzáértését, sok éves tapasztalatát, gyakorlatát.
A művésztanár jelenleg a kerületi polgármesteri hivatal szociális és egészségügyi osztályán dolgozik, mint szociális ügyintéző.
Reméljük, hogy még sok kiállításon találkozunk Vele és képeivel.

Tóth Ferencné,
a Jókai Már Általános Iskola volt igazgatója