A Csicsergő Óvoda sikere a HunDidac szakkiállításon

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"
 
Látogatóban. Dunai Mónika képviselő, Nagyné Szabó Etelka óvodavezető, Szlobodáné Homoki Ildikó óvónő és Debnár László, a polgármesteri hivatal képviselője a Csicsergő Óvoda standján.
 
Szeptemberben a Microsoft Magyarország és a Modern Iskola Magazin tájékoztatott arról, hogy harmadik alkalommal rendezi meg az innovatív tanárok seregszemléjét, a Partner in Learning fórumot, a lillafüredi Hunguest Hotel Palota kastélyszállójában. Célja, hogy bemutassa az IKT eszközök alkalmazásának legjobb példáit, lehetőséget teremtsen az egymástól való tanulásra. A konferencián való részvételt regionális elődöntők előzik meg, melyből fordulónként 10 projekt kerül a verseny döntőjébe. A fordulók három helyszínei közül mi a budapesti HunDidac oktatási szakkiállítást választottuk, ahol egy projektet kellett bemutatni az IKT eszközök felhasználásával.
Óvodánk közössége olyan projektet választott, mely több szempontból aktuális. A múlt tisztelete, a jelen megbecsülése c. projekt, az érzelmi nevelés fejlesztése során alkalmazza a korszerű eszközöket, módszereket. Négy héten keresztül ismerteti meg gyermekeinket a kerület múltjával, bemutatja a fejlődését. A március 15-i események feldolgozása során az ünnepekkel kapcsolatos alapvető viselkedési normákat gyakorolhatták a gyermekek. Célunk volt a „Magyarság-tudat” felébresztése, a hazaszeretet erősítése. Informatikai játékok során készítettünk térképet, terepasztalt a környező épületekkel, piktogramokkal. Interneten keresztül néztük, hallgattuk az 1948-as eseményeket. Interneten keresett formákat (lovat, huszárt, zászlót) használtunk fel udvari játékban. Készítettünk mondókához képsorozatot, írtunk saját mesét. A gyermekek rajzolós programok segítségével zászlót, kokárdát alkottak. Laptoppon ismerkedtek a régi és új Rákoskeresztúr épületeivel, nevezetességeivel. Természetesen, a közelünkben lévőket meg is látogattuk. A témával kapcsolatosan készítettünk puzzlét, dominót, memorit. Hallgattunk katonazenét, népzenét. Vendégségbe hívtuk a Rákoskeresztúri szlovák asszonykórust. Fényképeken örökítettük meg az érdekesebb eseményeket. A kiállítást prezentáció, óvodai kiadvány, plakát színesítette, melynek igényes kivitelezését a szülők segítették. (Kiss Dezső, Szabó Miklós, Ringenbach Károly)
Projektünk elnyerte a zsűri tetszését, tartalmát izgalmasnak, szakmailag kiválónak értékelték. Erről oklevelet is kaptunk. November 3-4-ig további versenyforduló keretében Lillafüreden képviselhetjük óvodánkat.
Nagyné Szabó Etelka óvodavezető