Csoma-túra volt a 30 éves iskolában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

1982-ben nyitotta meg kapuit az Akácvirág utcában lévő iskola, amelyik 1984-ben nyerte el – egy országos vetélkedő megszervezésének eredményeként – a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola nevet. (Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az iskola régi épületében, az ún. „Fehér épületben”, ahol ma az alsósok egy része tanul, már az 1930-as években is folyt oktatás.) A gimnáziumi tagozat 1992-től működik.
A 30. évforduló tiszteletére nagyszabású eseménysorozattal készül a Kőrösi, aminek keretében ünnepi koncertektől kezdve, az egész iskolát megmozgató vetélkedősorozaton át, a volt kőrösis diákok által tartott rendhagyó órákon és öregdiák találkozókon keresztül egészen egy színes záró gáláig nagyon sokféle program kerül megrendezésre. (Ennek keretében nagyon sok szeretettel várja az iskola Akácvirág kórusába a zenei múlttal rendelkező volt diákjait, tanárait és az énekelni szerető szülőket. Aki kedvet érez a közös éneklésre, az e-mailben a korosi30@gmail.com címen jelentkezhet vagy keresse meg személyesen esetleg telefonon Medvenics Éva tanárnőt, a kórus vezetőjét.)
 
\"\"
 
A jubileumi tanév első jelentős eseménye szeptember 17-én a Csoma-túra volt, amelyen az iskola mintegy 350 diákja vett részt az alsósoktól a gimnazistákig. A túrázók az iskolánál gyülekeztek, majd buszokkal menetek a kiindulási helyszínekre, ahonnan három útvonalon keresztül közelítették meg a találkozóhelyet: Két csoport indult különböző irányba tanáraik és a Vének (iskolánk volt diákjai) vezetésével Pomázról, a harmadik Csikováraljától a Holdvilág-árkon keresztül haladt. A találkozót követően került sor Kőrösi Csoma Sándor emléktáblájának megkoszorúzására, majd Dömörkaputól indultak hazafelé buszokkal a túrázók.
A kiránduláshoz kiváló időjárás reméljük annak a kedvező előjele volt, hogy az iskola jubileumi tanéve is hasonlóan szerencsés körülmények között fog lezajlani.