Győzött a Rákosmente

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

NB III., Mátra csoport, 6. forduló: Rákosmente-Gyöngyös AK-Ytong 1-0 (0-0).
A hazai csapat örülhet a győzelemnek, hiszen ha a vendégek a mérkőzés utolsó perceiben kínálkozó óriási helyzeteik közül valamelyiket értékesítik, elúszik két értékes bajnoki pont.
A mérkőzést a Gyöngyös kezdte jobban, némi mezőnyfölény harcolt ki magának, kapura azonban nem volt igazán veszélyes a vendég együttes. A félidő derekán feljött a Rákosmente, de támadásaiban nem volt elgondolás, hiányzott a tudatos játék. A sérült Faragó István helyén most is Papadopoulos Aris játszott középső támadót, régen úgy hívtuk, középcsatárt, kevés sikerrel.
Ezen a meccsen is a két szélső, Fritz Ruenes Alejandro Arnoldo (Leandro) és Less Tamás játéka emelhető ki elsősorban. Az 50. percben született gól is az ő érdemük. Baloldalon Leandró küzdött meg egy labdáért a 16-os sarkánál. Néhány lépés után középre adott, ahol Less Tamás – kis igazítás után – a bal sarokba lőtte a labdát.
Ahogy telt az idő, a találkozó hangulata egyre paprikásabb lett. A sárga lapok csak úgy repkedtek a levegőben. A két csapat játékosai összesen tízet szedtek össze, amiből kettő-kettő egy-egy pirosat ért, így megfogyatkoztak a csapatok. A Rákosmentéből a 73. percben az amúgy jól játszó Lukács Bálint kényszerült kiállni szöveg miatt, hátrányos helyzetbe hozva a csapatát. A gyöngyösi Fekete Bence pedig a 82. percben vonult öltözőbe két sárga alapján megszerzett piros lap okán.
A csereként a 68. percben pályára lépett Grezsák Zsolt is inkább a reklamálással, mint gólveszélyes játékával hívta föl magára a figyelmet.
Sajnos, ezen a téren a vezetőedző, Varga Attila sem jár elöl jó példával.
Száz szónak is egy a vége, győzött a Rákosmente, megvan a három pont, ami jó. Javítani való azonban akad bőven.
Pályán, fejekben egyaránt.
Mostani győzelmével a Rákosmente az 5. helyre jött föl, 11 pontja van. Előtte a Putnok 12 pontos, de egy meccsel kevesebbet játszott. A tabellát a Maglód vezeti 15 ponttal, amit öt meccsből szerzett a szomszédvár együttese, tehát százszázalékos a csapat. Ráadásul egy találkozóval kevesebbet is játszott.
Jövő héten pihenő vár a csapatra, a soros fordulóban – a tizenöt fős mezőny miatt – egy gárda mindig mérkőzés nélkül marad. Legközelebb október 9-én, ismét vasárnap lép pályára az együttes Turán, 15 órai kezdettel. Ellenfél a bajnokságban jól szereplő Turawell-Tura VSK. Tavaly a Rákosmente kétszer is kikapott a Turától. Előbb ősszel itthon 5-2-re, majd tavasszal Turán 1-0-ra.
Van tehát miért visszavágni.