Kerékpártárolókat kap az Újlak Iskola

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Itt lesz a kerékpártároló. A hölgyek és a gyerekek a hamarosan felállításra kerülő biciklitároló leendő helyén egyeztetik a terveket. Felvételünkön: Várbíró Anita, Sarkadi Nagy Adrien, Vadkertiné Herter Zsuzsa, Szalva Olga és a gyerekek.
 
Sokan járnak be az Újlak Utcai Általános Iskolába kerékpáron, s még többen jönnének így, ha biztonságosan lehetne tárolni a kétkerekűeket. Ennek megoldásán gondolkodik Várbíró Anita körzetes képviselő és Sarkadi Nagy Adrien iskolaigazgató.
 
Braun Ildikó történelem-angol tanár például Rákoshegyről jön kerékpárral. Busszal oda-vissza egy óra az út, biciklivel nyolc-nyolc perc. A hideg idő beálltáig inkább így közlekedik. Vadkertiné Herter Zsuzsa angoltanár Ligetről jár be, szintén kerékpáron. Tizenöt perc egy út, ha nincs sorompó. Szalva Olga tanítónak az Akadémia telepen lévő lakása és az iskola közötti távolság megtételéhez nélkülözhetetlen a bicikli.
A gyerekek közül is sokan jönnének bringával, ha volna hol letenni.
Az intézmény főbejáratánál hamarosan lesz kerékpártároló. Várbíró Anita hozzásegíti az iskolát ennek beszerzéséhez, felállításához. Egyelőre a térfigyelő kamerát a szolgálatban lévő portás figyelő tekintete helyettesíti, de a későbbi tervekben ez a biztonsági eszköz is szerepel.
 – A belső udvaron, különböző okok miatt, nem megoldható nagyobb számban tárolni a kerékpárokat. Itt viszont ragyogó, bővíthető hely kínálkozik rá – mondja Sarkadi Nagy Adrien.