Egy hétig ünnepelték Rákosliget 112. évfordulóját

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

Szeptember 10-én a Miez Gomez latinzenekar koncertjével kezdődött a ligeti őszköszöntő fesztivál. A szervezők, a Ligeti Polgári Kör, a Gregor Iskola, a Csekóház és a Maros Mozi Baráti Kör igyekezett mindenki számára vonzó eseménysort összeállítani: kulturális és sportesemények, egyházi találkozó, helytörténet, gyerekprogramok, komoly- és könnyűzene és persze a „Rákosligetért” díj átadása szerepelt a programban. Az eseménysorozat lelke, főszervezője Rózsahegyi Péter, a városrész önkormányzati képviselője volt.

 
 
\"\"
 
Arab eredetű játék a sakk, de úgy tűnik, mostanra ökumenikus lett.
Nagyon sokan játszottak, kézműveskedtek, a ligeti egyházak találkozóján 11-én, vasárnap délután.   (Fotó: Ács József)
 
 
\"\"
 
Az ökumenikus pogácsaverseny győztesei (Fotó: Ács József)
 
 
\"\"
 
A ligeti Soltész család böngészi a Maros Moziban kiállított régi képeslapokat dr. Dombóvári Antal előadása előtt. Az apai nagymama volt az egyik első ligeti telepes.
 
 
\"\"

 
Gregoros diákok közreműködésével emlékezett Parrag Emil festőművész a régi Ligetről. Ide udvarolt, majd házasodott, aztán a ligeti művészélet fellendítésében is nagy szerepet vállalt évtizedekig a Ligeti Polgári Kör korábbi elnöke. (Fotó: Ács József)
 
\"\"
 
Túlteljesítették a tervet a bringázók: 112 fő helyett 120-nál is többen tekertek az Autómentes Napon Liget körül.
 
\"\"
 
Dr. Dombóvári Csaba  Rákosligetért Díj kitüntetettje.12 éve képviselőként kezdeményezte, hogy a városrész születésnapján részesítsék elismerésben a legkiválóbb ligeti lokálpatriótákat.Bartal Lajos, a Balassi kórusának vezetője együtténeklésre hívta föl a színpadra az ünnepeltet.    (Fotó: Ács József)