Kigyulladt a Szőlőhegy tegnap Ligeten

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

Hatalmas lángokkal égett tegnap, szeptember 14-én este a rákosligeti Szőlőhegy a Cinkotai út mentén, a Bökényföldi út magasságában. Ismeretes ez éppen az a terület, amelyet néhány éve egy külföldi cég megvásárolt azzal, hogy lakóparkot, golfcentrumot épít oda. A tervek – a jelek szerint – füstbe mentek, a cég ugyanis évek óta nem ad életjelt magáról, az önkormányzatnak járó telekadó-kötelezettségét nem teljesíti, amiért az önkormányzat inkasszálja a számláját, jelzálogot, elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztetett be a földhivatalnál a területre.
Az égretörő lángokat már az M0-ról is lehetett látni, vörösre festették az éppen kopogtató éjszakai sötétséget. A tűz ropogását is tisztán hallani lehetett a környező utcákban, utakon.
Szerkesztőségünket Pécelről is értesítették a tűzről, a füst látványa, a lángok rohamos előretörése ott is sokakat megrémített.
A segítség nem maradt el. Tűzoltók, rendőrök, Tolnai Tamás szolgálatvezető révén a Delta Polgárőrség is percek alatt a helyszínen volt. Röviddel utánuk érkezett Horváth Tamás alpolgármester és Virág Mihály képviselő, majd a hír hallatán – a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége tanácskozásáról éppen hazafelé tartó – Riz Levente polgármester is azonnal a tűzhöz kormányozta gépkocsiját.
A legnagyobb veszélyben Balogh János háza volt, aki a Szőlőhegyen lakik, éppen a lángrakapott terület szomszédságában. Ha nem fordul a szélirány, akkor bizony még a háza is leéghetett volna, olyan gyorsan terjedt a tűz az ingatlana felé.
A gyors, szakszerű fellépés révén a tüzet 10 óra tájban eloltották. Keletkezésének okait szakhatósági vizsgálat deríti majd ki.
Tekintsék meg a Tizenhetedik Online helyszíni beszámolóját a történtekről.