Százak mozogtak az Ilex sportnapján

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Még a teknősök is jól érezték magukat

 

 

Még a teknősök is jól érezték magukat az Ilex-kert Kft. sportnapján, amelyet idén is a mozgás és a bórkóstolás jegyében rendeztek tegnap, szeptember 10-én és rendeznek ma is.
A 20 éves Ilex tulajdonosa, András Károly gazdag programmal rukkolt ki az évfordulóra, amely programsorozat idén szintén jubilál, tíz éve tartották meg az elsőt.
Kedvcsinálóként Dely Csaba és ifjú muzsikustársai a Bartók Béla Alapfokú Művészetoktatási Intézményből érkeztek a bevezető dallamok „világgá kürtölésére”. A megnyitóra háromszáz versenyző jelentkezett. Közülük 130-an a 7 pontos kerékpáros vetélkedőre neveztek, a többiek a futóversenyen indultak. A nevezési díj 500 forint volt, a összegyűlt összeget a NOÉ Állatotthon Alapítvány javára utalják át.
 
\"\"
 
A partybike is sokakat vonzott
 
A kerékpárosok útvonala 7 kilométer volt, amelyen hét állomáson különböző kérdésekre kellett válaszolni. Árvay Ferencné gondoskodott arról, hogy az kerékpárosok versenyéről, illetve arról is, hogy a verseny során az útkereszteződésekben biztonságosan haladhassanak át.
A Bakancsos utcai Ilex bázison is számos érdekesség várta a nézelődőket. Volt például partybike, ami egy olyan kerékpárféle, amit egyszerre többen lehet hajtani. Mulatságos, jópofa dolog, a résztvevők ingyen vehették igénybe. Nagy sikere volt a Noé Állatotthon helyszínen lévő állatainak. Lehetett etetni, simogatni fekete kecskét, csacsit, bárányt, foltos kismalacot, kakast, nyuszit és természetesen az ember legjobb barátját, a kutyát. A bárány és a foltos kismalac még Rózsahegyi Nándor – Rózsahegyi Péter képviselő kisfia – érdeklődését is felkeltette, aki édesapja hátán tanyázva szemlélte meg a röfögő, bégető, kukorékoló csodákat.
 
\"\"
 
Az állatsimogatónál mindig volt érdeklődő
 
A versenyek eredményhirdetésén érzékelni lehetett, hogy nagy vállalkozói összefogás előzte meg a rendezvényt. Segítette a munkát Holló Szilárd, és cége, a Corvinus Komplex Kft, a Kalandpark Játszóház, a Török Kft, Adonyi József vállalkozása, a Hóbort Kerékpárbolt és mások.
A 20 éves Ilex Árudában a 20. vásárló egy 20 ezer forintos vásárlási utalványt kapott. Aki pedig ezer forint felett vásárolt, az meghívást kapott egy két főre szóló Ilex-bográcsjegy formájában a mai bográcsozásra, ahol finom gulyással várják az érdeklődőket.
 
\"\"
 
András Károly és az egyik nyertes futó
 
Akinek kedve van, ma is kilátogathat a Bakancsos utcai Ilex sarokra. Még gurul a Partybyke, s az étel mellé kiváló borok és pálinkák is fogyaszthatók.