Nyert végre a Rákosmente

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Fritz Ruenes Alejandro Arnoldo, a fiatal gólszerző, a meccs meghatározó játékosa és Papp József klubelnök a találkozó után

 

Kettő nullás győzelemmel ért véget a Rákosmente-Balassagyarmat NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés tegnap, szeptember 10-én délután az Edző téri pályán.
A hazai szurkolók végre jól szórakoztak. Elsősorban azért, mert győzött a csapat, de az is tény, az őszi szezon bajnoki meccsei közül most mozogtak legjobban a játékosok. Ehhez kellett egy lényeges változás az összeállításban: a fiatal, nagy teherbírású, gyors és a kapu előtt is helyzet kerülni képes dél-amerikai fiú, Fritz Ruenes Alejandro Arnoldo szerepeltetése. A hosszú ideje Magyarországon élő ballábas csatár eddig csak csereként jutott szóhoz. Ezen a mérkőzésen azzal, hogy a csapatnak nemcsak a jobbszélen volt gyors, veszélyes támadója Less Tamás révé, hanem a baloldalon is, lendületesebbé vált a játék, középen könnyebben lehetett helyzetekbe kerülni a belső csatároknak. Fritz Ruenes Alejandro Arnoldo többszörösen is rászolgált a bizalomra. Az első gólt ő szerezte. Faragó István éles baloldali beadása nyomán közelről a léc alá vágta a labdát. A második félidő 69. percében tizenegyesből növelte az előnyt a Rákosmente. A büntetőt Vörös Péter értékesítette. A büntető kiharcolásában ismét csak Fritz Ruenes Alejandro Arnoldo jeleskedett.
A tényekhez tartozik, hogy az első félidő 43. percében Kerényi Norbertet kiállították, mert két sárga lapot szedett össze. Így az eredmény kétszeresen értékes, hiszen tíz emberrel sikerült a győzelmet kiharcolni az eddig hat pontot gyűjtött és a tabella 7. helyén álló Balassagyarmat ellen. Sőt! Valójában kilenc emberrel fejezte be a meccset a Rákosmente, mert Molnár Istvánnak sikerült a 91. percben kiállíttatnia magát. Szövegért a bíró felmutatta neki is a második sárgát, ami automatikusan piros lapot jelent. Érthetetlen fegyelmezetlenség, amely eltiltással járhat.
A találkozó érdekessége volt, hogy félidőben – az utánpótlás támogatására – tizenegyes rúgó versenyt hirdetett a klub. 2500 forintért vagy – tetszés szerint – ennél magasabb összegért lehetett jogot váltani a büntetőrúgásra, amelyet a Rákosmente tartalékkapusa, Stammel András igyekezett hárítani. A csabai csapat nagy barátja, az 56-os veterán Zsámbokréti Zénó, aki minden hazai meccsen kint van, három büntetőre is befizetett, összesen egymaga 7500 forinttal támogatva a klubot. Tekintettel betegségére, helyette Csauth Ádám és Nagy Zsolt lőtték el a büntetőket, vegyes sikerrel.
 
\"\"
 
Zsámbokréti Zénó, kék ingben, minden hazai meccsen kint van a pályán. Örömmel segíti az utánpótlást.
 
Ez alkalommal debütált az egyesület új hangosítása is, ami nagyon hiányzott a pályáról, s jó szolgálatot tett, indokolt volt a felszerelése.
A találkozót egyébként sok ismert kerületi polgár szurkolta végig. Kint volt például csaknem az egész Bartosik-család, akiket a szomszéd vár, az RTK büféjéből lehet ismerni. Megtekintette a találkozót Strausz István, aki a Grund FC működtetésében segít, kijött Kalotai Gábor, a legendás Patak-söröző egyik tulajdonosa.
Minden jó, ha a vége jó.
Győzelmével a Rákosmente az ötpontosok közé lépett, jelenleg a 9. helyen áll. A szurkolók nagyon remélik, végre megkezdi a csapat a felzárkózást az élmezőnyhöz.
Legközelebb Tiszaújvárosba megy a gárda, a meccs szeptember 17-én lesz, 16 órai kezdettel. A következő hazai mérkőzés időpontja szeptember 24-én, 16 óra. Ellenfél a Gyöngyös, helyszín: Edző tér. A jelenlegi állás szerint a Tiszaújváros a 14., a Gyöngyös a 15., azaz sereghajtó a csoportban.