Rend van a Tanár utcai játszótéren, de a cigizőket meg lehetne bírságolni!

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

A gördeszkások, rolleresek és a képviselő között jó hangulatú beszélgetés zajlik késő este is. Virág Mihály és a deltások rendszeres látogatói a térnek.

 

A Tanár utcai játszóteret tegnap, szeptember 9-én késő este is útba ejtette a Delta Polgárőrség rendszeres járőrszolgálata. Ezúttal társult hozzájuk Virág Mihály önkormányzati képviselő is.
A Tanár utcai játszótár életében utóbbi hetekben érzékelhető kedvező fordulat ezúttal és tetten érhető volt. Tíz óra tájban még többen voltak a téren. Padokon ültek, beszélgettek. A rolleres, gördeszkás társaság az ugrató akadályok szélének támaszkodva értékelte a napot. A közelgő képviselőt messziről üdvözölték, nevén szólították, mint jó ismerőst. Beszélgetésükből érződött, napi kapcsolatban vannak, az együttműködésük olajozott.
A tér rendje, tisztasága, nyugalma lényegesen nagyobb, mint korábban volt.
Néhány lépéssel arrébb is nyugodtan beszélgetett egy fiatal pár a padon. Sajnos, cigarettázva. Ami, ugye, tilos a játszótéren, érthető okokból. A képviselő és a deltások udvariasan megkérték őket, hogy a téren kívül cigizzenek. Előbb kissé vonakodtak, aztán belátták, van abban igazság, amit a képviselő mond.
Az elemlámpa fényénél fölvillantak az pad körül eldobált csikkek, ami arra utal, rendszeresen bagóznak ezen a padon, s valószínűleg a többin is.
Sajnos, ezúttal a rendőrség nem volt kint, nem tudott szabálysértési bírságot kiszabni. Előbb-utóbb azonban szükség lesz rá, mert a padon üldögélve való dohányzást nem érzik szabálysértésnek az érintettek. Pedig a játszótéren ennek nincs helye. A jövő nemzedékeknek egészsége a tét. Nekik kell jó példát mutatni. Abba nem fér bele a dohányzás. Valahogy érvényt kell szerezni e helyes jogszabálynak.
A képviselő és a deltások tegnapi figyelmeztetése is fontos lépés ezen az úton.