Pénteken ismét kinyit az uszoda

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Reméljük, péntekre a nap is ki fog sütni

Augusztus 5-én én, reggel 6 órakor ismét kinyitott az Újlak utcai uszoda. Mint ismeretes, július 30-án, szombaton számoltunk be a létesítmény váratlan bezárásáról. Augusztus 3-án délután Fohsz Tivadar alpolgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy augusztus 5-én nemcsak az uszoda, hanem a strand is kinyit, ami jó hír a rákosmentieknek. A Zsombok Ildikó uszodavezetőtől kapott e-mail értesítés – amely szinte egyidőben érkezett az alpolgármesteri telefonnal – a strandról ugyan nem tesz említést, de azóta ismert, hogy péntek reggeltől fogadta a vendégeket a strand is. S ahogy 3-án reméltük, az égiek meghallgatták fohászunkat, s a nyitásra kisütött a nap is.
Az előzményekről a Tizenhetdik Online tudósítását idézzük. „Július 22-én váratlanul bezárt az Újlak utcai uszoda.
Sok olvasónk hívta szerkesztőségünket, érdeklődve az okokról, hiszen a nyár közepén ez szokatlan szolgáltatói magatartás.
Zsombok Ildikó uszodavezető szabadságáról érkezett vissza a hír hallatán. – Technikai okok miatt zártunk be, nincs melegvíz a létesítményben – mondta az uszodavezető. Hétfőn már többet tudunk, addigra az önkormányzatnál is véget ér az igazgatási szünet.
– Mi köze az önkormányzatnak az uszodai melegvíz szolgáltatáshoz? – kérdeztük ezt azért is, mert az önkormányzat felmondta ugyan a szerződést a közelmúltban az üzemeltetővel 2011. december 31-vel, addig tehát a Rákosmente-Fürdő Kft. kötelezettsége a szolgáltatás fenntartása.   
– Folyamatban van a probléma megoldása, de erről többet az üzemeltető képviselője tudna mondani.
Megkerestük Németh Zsoltot, a Rákosmente-Fürdő Kft ügyvezetőjét.
– Karbantartás zajlik az uszodában, a jövő héten ismét kinyit a létesítmény – mondta megkeresésünkkor.
– A melegvíz-hiánynak köze lehet bizonyos kifizetetlen közmű számlákhoz, amiről az emberek beszélnek?
– Erről nem szeretnék nyilatkozni, e bonyolult kérdéskör részletei csak az önkormányzatra és a cégünkre tartoznak.
– Esetleg már hétfőn kinyitnak?
– A jövő hét második felében a nyitás valószínűbb – mondta Német Zsolt.
Koszorúsné Tóth Katalin körzetes önkormányzati képviselőnél is sokat érdeklődtek telefonon, többen augusztus 1-i fogadó órájára is bejelentkeztek a témában.
Mint a Tizenhetedik magazin érdeklődésére Koszorúsné elmondta, képviselőként mindent elkövet azért, hogy az uszoda ismét a kerületi lakosok rendelkezésére álljon.” Reméljük, újabb hidegzuhany már nem lesz a nyáron az uszodában.
A rakosmente.hu írta: A gépészeti rendszerbe egy korszerű hőcserélő rendszert építettek be, amellyel a kimenő hő 40%-át tudták hasznosítani, megvalósítva így az intézmény gazdaságosabb üzemeltetését. Az évszakhoz képest hűvösebb idő lehetővé tette a régóta tervezett beruházás ütemezését, azonban a felújítás során nem várt technikai problémák léptek fel, amely meghosszabbította a kivitelezési határidőt.