Csatlakozott a XVIII. kerület is a Mezei Őrszolgálathoz

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Aláírók (jobbról balra): Ancsin László jegyző, XVI. kerület, dr. Rúzsa Ágnes jegyző, Rákosmente, Kovács Péter polgármester, XVI. kerület, Horváth Tamás alpolgármester, Rákosmente, dr. Lévai István Zoltán alpolgármester, XVIII. kerület, Kovács Róbert polgármester, Kőbánya, dr. Szabó Krisztián jegyző, Kőbánya, dr. Váczi Balogh Zsuzsanna jegyző, XVIII. kerület, Oláh Csaba vezető, Mezei Őrszolgálat 

– Megszűnt a kábelégetés és az illegális szemétlerakás mértéke is csökkent az elmúlt időszakban, mióta a Mezei Őrszolgálat megkezdte működését a XVI. és a XVII. kerület – hangsúlyozta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere ma, június 15-én délelőtt a XVIII. kerületi polgármesteri hivatalban tartott aláírási eseményen, amelyet Pestszentlőrinc Mezei Őrszolgálathoz való csatlakozása alkalmából rendeztek.
Májusban Kőbánya, most Lőrinc, hamarosan a XV. kerület, illetve Csömör és Pécel is csatlakozni fog az Oláh Csaba által vezetett, fennállásának két éves évfordulóját éppen a napokban ünneplő, sikeres szervezethez.
A szerződést Rákosmente részéről dr. Rúzsa Ágnes jegyző mellett aláíró Horváth Tamás alpolgármester portálunk érdeklődésére kiemelte, a Mezei Őrszolgálat tevékenysége révén külterületeinken sikerült csökkenteni az illegális szemétlerakást, a termény- és falopásokat, az orvvadászatot. Utalt Riz Levente polgármester korábbi, a Tizenhetedik májusi számában közölt nyilatkozatára, aki kiemelte: a csatlakozási egyeztetéseken fontos szempont volt, hogy a bővülés a XVII. kerület számára előnnyel járjon, e törekvés eredményeként májustól csökkennek önkormányzatunk Mezőőri Szolgálattal összefüggő fenntartási kiadásai.