Diákolimpia volt tegnap az uszodában

\"\"\"\"\"\"\"\"\"\"

\"\"

Déri Árpád testnevelő tanár (a kép bal szélén) vezényli csapata tagjainak váltóúszását

\"\"

A váltás előtti feszült pillanatok még a parton

A Czimra Gyula Általános Iskola elsöprő győzelmével ért véget a 25. Diákolimpia az Újlak utcai uszodában tegnap, május 21-én délután. Az eredmény nem meglepő, a sporttagozatos osztály révén ugyanis a rákoshegyi iskolában van tanrendbe állítva az úszás. Így Déri Árpád testnevelő tanár úr vezetésével minden héten jönnek úszni a czimrások, aminek meg is van az eredménye. Csapattal állt még ki a diákolimpián a Zrínyi Miklós Általános Iskola, küldött versenyzőket a Gregor és a Diadal Iskola, illetve rajthoz álltak azok kerületi vízi nebulók, akik az uszoda szinkronúszó, illetve vízilabda csapatának tagjai. Összesen mintegy 140 gyerek mérte össze tudását, közülük 80-an a Czimrából érkeztek.
Zsombok Ildikó uszodavezető elmondta, alapvetően az a rendezvény célja, hogy évente egyszer találkozzanak, versenyezzenek azok a rákosmenti gyerekek, akik a tanév során ide járnak úszni.
Abba a létesítménybe, amelyet 1976-ban avattak föl, tehát éppen idén ünnepli fennállásának negyedszázados évfordulóját. Akkoriban még szükségszerűen Úttörő olimpiákat rendeztek a falai között. Az elnevezés ugyan változott, de a tartalom nem, így a mai diákolimpiákat nyugodtan hozzászámíthatjuk a korábbi, a rendszerváltozás előtti rendezvényekhez.
Az esemény sikeresen zárult. Az uszoda vezetése gondoskodott róla, hogy a támogatók jóvoltából minden résztvevő kapjon ajándékot, ne csak a dobogós helyeken végzők térjenek haza az emlékül szolgáló érmekkel. A kiakasztott molinókon olvashattuk támogatóként a Nivea, a Chio, a Dechatlon, a Gyulai Autóház, a Rauch nevét.
A tegnapi délutánon gyerekek, szülők, szakvezetők egyaránt jól érezték magukat. A hozzátartozók meggyőződhettek róla, jó kezekben van a csemetéjük, ha uszodába viszik őket.      

\"\"

Dobogón állva, éremre várva

 

\"\"

Mindenki kapott ajándékot